Bänkskiva i ek

Bänkskiva i ek

En bänkskiva i ek ser snyggt ut i köket, men innan du bestämmer dig för att satsa på en bänkskiva i ek så bör du ta del av lite fakta och information.

Sponsrade länkar
Bänkskiva i ek från Vedum

Bänkskiva i ek från Vedum

Ek är ett vackert och slittåligt träslag. Trä används ofta till att tillverka båtar eftersom träslaget är så pass tåligt. Ek är ett så pass hållbart träslag eftersom det växer långsamt. Ekarna är inte fullvuxna förrän efter 120-150 år vilket gjorde att kung Gustav Vasa införde något som kom att heta Regalrätten. Regalrätten innebar att vanligt folk inte hade tillgång till ekarna utan de skulle i första hand gå till flottans fartyg. Denna lagen avskaffades först 1830.

En bänkskiva i ek sägs åldras vackert och om du sköter om den rätt kan den behålla sin skönhet över tid. Ek är även ett material som passar till många olika sorters kök och nästan alltid ser bra ut. Bänkskivor i ek fungerar utmärkt i helblanka vita kök eller kök i trämaterial.

Hur mycket kostar en bänkskiva i ek?

Att köpa en bänkskiva i ek är inte helt billigt, men prisvariationerna är enorma. En ordentlig bänkskiva i ek kan kosta allt från några tusen per kvadratmeter uppåt, men det finns billigare alternativ som ändå ser snygga ut. Vissa butiker säljer bänkskivor i ek för så lite som 600 kronor.

Här kan du hitta bänkskivor i ek billigt

Cheapy
Ikea
Rusta
Jem & Fix
Silvan
Köksleverantörer tar ofta överpriser på bänkskivor i ek. Om du har tillgång till en lokal snickare så kan du ofta få en bänkskiva levererad av dem istället till bättre kvalité för samma summa pengar.

Tänk även på att bänkskivor i ek är ett material som ganska lätt blir fläckar på. Fördelen är dock att du kan slipa skivan själv och olja in den så att den blir så gott som ny.

Sponsrade länkar