Bänkskiva i valnöt

Bänkskiva i valnöt

Valnöt är ett hårt och vackert träslag som varierar en del i utseende beroende på varifrån den kommer. Den europeiska valnöten är i regel lite ljusare än den amerikanska, även om båda är hårda och exklusiva träslag som höjer stämningen i ditt kök.

Sponsrade länkar
Bänkskiva i massiv valnöt från Epoq

Bänkskiva i massiv valnöt från Epoq

En bänkskiva i valnöt eller av annat träslag ger mer liv till ett kök. Många som väljer vita stilrena kök väljer en bänkskiva i t.ex. valnöt för att köket inte ska bli alltför stelt. Varje bänkskiva i trä är unik och åldras på ett oerhört vackert sätt om du vårdar den väl. En bänkskiva i valnöt kan hålla i över 20 år, men är samtidigt känslig för vissa vätskor och värme.

Om du investerar in en bänkskiva i valnöt får du vara beredd att kanske behöva olja om dem eller slipa dem med jämna mellanrum. En gammal bänkskiva som har åldrats väl är mycket åtråvärd och kallas för patina. Valnöt är överlag ett träslag som anses mycket vackert och passar det in i ditt kök och du har budgeten till det så är det varmt rekommenderat.

Bänkskiva med valnötsmönster

Om du letar efter ett mer underhållningsfritt alternativ, men som liknar en bänkskiva i valnöt så kan du hitta bänkskivor i laminat med valnötsmönster. Du kan köpa valnötsmönstrade laminatskivor hos bland annat Ikea.

Var kan jag köpa bänkskivor i valnöt billigt?

Bänkskivor i valnöt är inget budgetalternativ och du kan t.ex. hitta skivor i ek billigare. Om du ändå är förtjust i valnöt så kan du spara många tusenlappar på att leta runt en bra stund innan du bestämmer dig. Börja med att kika hos byggföretag som Bauhaus, Cheapy, Byggmax och många fler för att se om de har någon rimligt prissatt bänksskiva av valnöt. Då och då har byggvaruhusen erbjudanden, men i regel är dessa alltid ett billigare alternativ än att köpa en bänkskiva från din köksleverantör.

Sponsrade länkar