Bänkskiva marmor

Bänkskiva marmor

Marmor är ett bra och ganska exklusivt material för köksbänkar. Att ha köksbänkar i sten är aldrig fel och många förutspår att trenderna går mot allt dyrare bänkskivor i köket. Marmor och granit tillhör de några av de billigare stensorterna som man kan ha i köksbänkarna, men de är inte billiga jämfört med bänkskivor laminat och trä.

Sponsrade länkar

Att tänka på vid köp av marmorbänkskiva

Marmor är ett mer poröst material än granit och det påverkar dess funktion i köket. En bänkskiva i marmor är till exempel mer känsligt för ett utspillt glas vin jämfört med granit. Det uppstår med andra ord lättare fläckar om du spiller någon syra på marmor än på granit. Andra exempel på saker som kan ge märken på marmor är fruktjuice och kolsyrade drycker. En bänkskiva av granit har å andra sidan bra motståndskraft mot utspillda syror.

Du bör också tänka på att marmor inte har någon bestämd färg. Marmor är ett varierat material och variationer förekommer. Därför kan du inte räkna med ett bestämt utseende på din marmorskiva.

Rengöring av en bänkskiva marmor

Eftersom marmor är känsligt för syror så kan vanligt rengöringsmedel lämna spår och märken efter sig. Använd därför vanlig såpa eller bara vatten. Om det uppstår svårare fläckar så kan alkohol hjälpa dig att lösa problemet.

Obs…

Tänk också på att i Sverige så skiljer vi på kalksten och marmor, men det gör man inte i många andra länder så som Italien. Där är kalksten och marmor samma sak.

Sponsrade länkar