Bänkskivor laminat

Bänkskivor laminat

Bänkskivor i laminat är ett populärt val hos många som skaffar nytt kök och bänkskivor i laminat blir bättre för varje år. Den största anledningen till att välja bänkskivor i laminat är designen och priset. Många vill helst ha bänkskivor i trä eller sten, men det finns några anledningar till att inte välja dem.

Sponsrade länkar

Varför du ska välja laminat

Laminat är i många fall ett tåligt material, men kan vara känsligt för rispor och ibland vatten. Å andra sidan har vissa bänkskivor i trä eller stavlimmad ek också svagheter. En bänkskiva i trä kräver mycket underhåll och det blir lätt repor och märken även i det. En bänkskiva av laminat kräver dock mindre underhåll och är laminaten av hög kvalitet så är det ett mycket tåligt material.

Med en skiva i laminat kan du inte…
• Lägga en varm kastrull på utan underlägg.
• Reparera en skada – det vill säga slipa bort rispor och dylikt.
• Använda starka rengöringsmedel utan använd milda istället.

Bänskivor i sten är å andra sidan väldigt uppskattade ¬– dels för att är mycket tåliga och dels för att de upplevs som snygga av många. Dock kostar bänkskivor av sten ofta ett par gånger mer än bänkskivor i laminat.

Barfamiljer föredrar laminat

Många barnfamiljer föredrar bänkskivor i laminat eftersom barn har en tendens att spilla saker, eller lämna blöta saker på bänkskivan – vilket kan lämna märken på en del material så som skivor av trä. Bänkskivor i laminat är också enkla och billiga att byta ifall en katastrof inträffar vilket det gör nästan dagligen i barnfamiljer.

Var kan jag köpa billiga laminatskivor?

Alla vill väl få ett så bra pris på deras bänkskivor som möjligt? Både Ikea och Bauhaus har ganska billiga laminatskivor (när denna artikeln skrevs). Fördelen med mindre affärer är att du kanske kan förhandla om priset om du till exempel köper hela din köksutrustning därifrån.

När du köper billiga lamitskivor är det dock extra viktigt att du kontrollerar kvaliteten. En bänkskiva av laminat med dålig kvalité är inget att hurra för. Det är stor skillnad på de laminatskivor som är tillverkade med modern teknik jämfört med de gamla.

Sponsrade länkar