Hitta billiga kök!

Billiga kök


Sponsrade länkar

Vill du få ett nytt kök så billigt som möjligt? Då har du kommit rätt! Här på Billigakök.se har vi samlat information och tips för dig som vill renovera eller förnya ditt kök till en
rimlig kostnad. Varsågod och läs vidare.

Planering

Köket beskrivs av många som hjärtat i huset. Här äter man, lagar mat och umgås och det är en plats som ofta förknippas med både dofter, njutningar och liv.

Köket är en arbetsplats och ska utformas så att både matlagning och rengöring går snabbt och enkelt. När du förnyar ditt kök så är det första du ska tänka på vad som fungerar bra idag och vad du vill ändra på. Är placeringen av vitvarorna bra? Är bänkskivan av rätt material? Har du för lite förvaringsutrymme? Vill du ha större frys eller saknar du någon annan funktion i köket? Ska du bygga en köksö? Detta är bara några av hundratals frågor som du bör ställa dig själv. En av de viktigaste frågorna för att få ett billigt kök är hur mycket kan du göra själv?

Planeringen innan du bygger ett nytt kök är väldigt viktigt. Planering sparar både tid och pengar och minskar risken för att något ska gå fel. Även om arbetet kan tyckas tråkigt så är det väldigt viktigt och är du seriös med din köksrenovering så sätt dig ner de timmar som behövs och rita upp ditt kök som du vill ha det.

Det finns en hel del verktyg för att rita upp ditt kök. Några av dem är gratis så som Googles SketchUp, men den programvaran har dock en inlärningskurva. Andra alternativ för att rita upp ditt kök i 3d kan du läsa om här

Praktiska tips för ditt billiga kök

Om du vill renovera eller förnya ditt kök billigt så är sannolikheten att du gör mycket av arbetet själv. Även billiga kök behöver vara funktionella och därför kommer här några tips på vad du bör undvika i ditt billiga kök.

Tänk på placeringen av vitvarorna: Ett vanligt misstag är att placera diskmaskinen för nära en dörr. Risken med en felplacerad diskmaskin är att någon slår i eller snubblar över luckan. Vidare så bör du inte placera skåp med glas i köksluckan för nära spisen, eftersom de då lätt immar igen och blir smutsiga. Spisfläkten bör också sitta ganska högt ovanför spisen så att du får bättre översikt. Spisen bör i inte heller placeras bredvid ett högskåp på grund av alla ånga som kommer därifrån. Tänk också på att det kan vara bra att placera ugn och diskmaskin i arbetshöjd för att undvika dåliga arbetspositioner.

Inbyggt sparar plats! Att bygga in microugn och kaffemaskin sparar bänkyta som du kan använda till annat. Att ha det mesta inbyggt är för övrigt väldigt modernt och gör så att ditt billiga kök känns mer exklusivt.

Använd utrymmet! Försöka att utnyttja så höjden så mycket som möjligt. Du kan aldrig ha för mycket förvaring och köksskåpen får gärna gå upp ända till taket. Då slipper man dessutom att städa ovanför köksskåpen.

Många föredrar att ha två diskhoar, eftersom flera personer då kan arbeta parallellt i köket. Mycket bänkyta är också väldigt viktigt – speciellt om du bakar så går det åt mycket plats. Ett sätt att få mer plats i köket är att bygga en köksö.

Tips för att renovera billigt!

Om du planerar att sälja ditt hus eller lägenhet så kan det vara mycket värt att fräscha upp köket. Köpare brukar främst titta på hur köket ser ut och sedan kommer badrummet. Anledningen till att så mycket fokus ligger på köket är för att alla vet att det är ganska mycket jobb att byta det. Att ha ett kök som ser nytt ut höjer värdet på din bostad med i snitt 50 tusen. Mindre värdehöjning för lägenheter och mer för hus.

Här kommer många tips för hur du förnyar ditt kök billigt. Riktigt snåla personer har lyckats förnya deraas kök för några få tusenlappar.

 1. Spara pengar genom planering: Att planera ditt kök och köpa rätt mängd material direkt sparar mycket tid och pengar och gör ditt kök billigare.
 2. Få ett billigt kök genom att renovera det själv: Renovera så mycket som möjligt av ditt kök på egen hand för att lyckas få ditt billiga kök. Det finns mängder med guider och information på nätet hur du genomför olika arbetsmoment.
 3. Byt golv: Att byta golv är vanligtvis inte särskilt svårt. Laminatgolv är väldigt enkla att lägga och finns även med så kallad klinker-look för dig som inte orkar lägga klinker. Du kan även lära dig lägga klinker med hjälp av information på nätet och youtube-videor. Ett nytt fräsch golv höjer garanterat stämningen i köket.
 4. Snickra ihop en köksö: En köksö skapar fler beredningsytor och mer förvaring. Det finns färdiga ritningar på nätet och du kan skapa din egen köksö relativt enkelt. Kök med egen köksö ger oftast inte ett billigt intryck.
 5.  Byt kakel: Att byta ut kaklet i köket behöver inte kosta särskilt mycket om du gör det själv. Om du inte har tid att lägga kakel så kan du köpa en glasskiva som skapar en exklusiv känsla i köket.
 6.  Måla köksluckor: Om dina köksluckor fortfarande håller måttet så kan du måla om dem. Helst bör du lämna in dem för spraymålning av ett professionellt företag. Att själv måla köksluckor kan ge ett dåligt och ojämnt resultat.
 7. Byt handtag: Handtagen är ”köksluckornas ögon” och byter du dem kan du snabbt byta stil på hela köket. Att byta handtag på dina köksluckor är ett sätt att förnya ditt kök billigt.
 8. Byt köksluckor: Att byta köksluckor är en populär metod för att snabbt fräscha upp köket till en relativt låg kostnad.
 9. Skapa din egen bänkskiva till ditt billiga kök: Du kan bygga din egen bänkskiva antingen genom att själv snickra ihop den eller gjuta den i betong. Bänkskivor utgör ofta en stor del av ett köks totala kostnad och det här är en bra metod för att få ett billigt kök. Ett annat tips är att importera bänkskivor från Tyskland eller Polen, men även din lokala snickare kan ibland ge dig billigare bänkskivor i trä än kökstillverkarna.

Var kan jag köpa billiga kök?

Billiga kök som du monterar själv kan du hitta bland annat hos Ikea, XXX Lutz samt Epoq (hos Elgganten). Dessa billiga kök har kanske inte den bästa kvaliteten, men för de flesta duger de utmärkt. Du kan även importera billiga kök från Polen eller Tyskland. I den här artikeln i tidningen Privata affärer visar att du kan spara 30-40% på Ikeakök i Polen . Hur mycket du kan spara kan bero på hur pass stark kronan är, men både kök -och badrumsprodukter är betydligt billigare i flera andra europeiska länder.

Sponsrade länkar

One Response to Hitta billiga kök!

 1. Mr WordPress says:

  Hi, this is a comment.
  To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Leave a reply