Billiga köksblandare

Billiga köksblandare

En köksblandare är en detalj som kostar. Första gången man kikar på vad en köksblandare verkligen kostar är det lätt hänt att man häpnar. Man kan ju tycka att en köksblandare är en enkel och okomplicerad sak som lätt borde gå att massproducera för en billig peng. Om man å andra sidan tänker på att en köksblandare ska hålla i tiotals år och användas varje dag så är inte priset särskilt högt längre. Det finns gott billigare köksblandare, men i slutändan är det inte inköpspriset som är det viktiga.

Sponsrade länkar

Därför ska du satsa på en blandare med bra kvalitet

En köksblandare ska hålla länge och måste du anlita någon för att montera en ny blandare eller reparera en vattenskada som din blandare råkat ställa till med så blir det dyrt. En blandare med hög kvalité sparar dig därför många bekymmer och har dessutom ofta energisparande funktioner som efter år av användning betalar in det högre priset. Men vid första anblick är det lätt hänt att man tar en billigare köksblandare eftersom det kan skilja sig tusentallar i pris. Ska du till exempel köpa en köksblandare till gäststugan eller fritidshuset där andvändningen är mindre påfrestande så kan det kanske löna sig att köpa en billig märkeslös blandare.

En annan anledning till att köpa en dyrare blandare av svenskt märke är att du har tillgång till reservdelar ifall något ändå går sönder. Vidare så brukar rörmokare föredra att installera välkända svenska blandare framför billigare och mer okända märken.

Köp en bra blandare till billigt pris

Det bästa alternativet är naturligtvis att hitta en billig blandare av ett bra märke. Det kan du dels hitta när byggvaruhusen har erbjudanden och utförsäljning, men du kan även beställa byggvaror på nätet och importera dem. Om du importerar köksblandare från Tyskland kan du t.ex. spara tusenlappar på blandare från Hans Grohe. Bäst rykte verkar blandare från Gustavsberg, Blum ha, men även Mora, Fmm och Damixa har ett ganska gott rykte.

Fler och fler köper billiga köksblandare från Ikea. Deras kvalitet är kanske inte den bästa, men med tanke på vad du betalar kan du ju få flera köksblandare från Ikea för samma pris som t.ex. en från Gustavsberg. Då kanske du kan acceptera att de håller lite kortare tid. Kom dock ihåg att spara kvittot ifall något skulle gå sönder.

Sponsrade länkar