Fristående kök

Fristående kök

Ett fristående kök består av köksinredning som du enkelt kan flytta runt och placera precis som möbler. I ett traditionellt kök så sammanfogas köksskåpen med hjälp av skruvar och bänkskivor. Med fristående kök så får du oerhört många möjligheter och ett flexibelt sätt att skapa ditt kök.

Sponsrade länkar

Ett företag som har satsat mycket på fristående kök är Ikea. Ett fristående kök från Ikea består av en rad olika komponenter som bänksskåp, arbetsbänkar, väggvitrinsskåp och matchande vitvaror.

Tanken bakom ett fristående kök är att du ska kunna skapa ett tåligt och flexibelt kök. Du placerar arbetsbänkar och bänkskåp där du vill ha dem och sedan placerar du hyllor på väggarna. Många tycker nog att resultatet blir snyggare med ett traditionellt kök, men som ett tåligt brukskök är fristående kök från Ikea uppskattade.

De fristående köken från Ikea måste du dock städa undertill. Det finns även lösningar med en bräda som du kan montera över hålet mot golvet. För närvarande har Ikea två fristående köksserier. Udden och Värde. Udden håller en lite lägre prisklass än Värde vilket är tvärtom mot vad man skulle kunna tro när man läser namnen.

Ett tips för hur du kan piffa upp ditt Udden kök är genom att måla mönster eller blommor på de svarta lådorna och luckorna. Det finns färdiga mallar du kan köpa som du sedan bara drar en pensel eller roller över för att skapa perfekta mönster på väggen eller köket. På så sätt kan du få ett personligt kök med vitvaror för under 20 000 kronor.

Förutom Ikeas fristående köp brukar industrikök vara uppbyggda på ett liknande sätt.

Sponsrade länkar