Inbyggd espressomaskin i köket

Inbyggd espressomaskin i köket

Det finns flera anledningar till att ha en inbyggd espressomaskin i köket. Sverige är ett av de länder i världen där man är flitigast på att dricka kaffe. Få av oss skulle klara av en hektisk arbetsdag och att stiga upp på morgonen om det inte finns gott kaffe att tillgå. Att mötas av en snygg och kompetent inbyggd kaffemaskin i köket är ett bra sätt att möta dagen på.

Sponsrade länkar

Espresso skiljer sig från vanligt kaffe på flera punkter. Espresso har vanligtvis en mycket högre koncentration och starkare och djupare smak. Själva tillagningen av kaffet skiljer sig bland annat genom att espresson inte har lika mycket kontakt med vattnet.

inbyggd-espressomaskin-bosch

inbyggd espressomaskin från Bosch 

 

Inbyggd espressomaskin i köket

Varför inbyggt?

Trenden går mot att ha så mycket som möjligt at hushållsmaskinerna inbyggt i köket och inbyggnadsvaror är inte längre särskilt dyra. En av de stora fördelarna med att ha en inbyggd espressomaskin är förutom tillgång till gott kaffe och espresso, även att du slipper ha en kaffemaskin som tar upp onödigt mycket bänkyta. Det kanske känns som om Andra fördelar med en inbyggd kaffemaskin i köket är att det ser snyggare och elegantare ut och höjer värdet på ditt kök.

När du börjar kika närmare på espressomaskiner för inbyggnad kommer du att märke att det skiljer en del i form av funktioner och storlek, men tillverkarna försöker att erbjuda ungefär samma bred (vanligt med 595mm). Vanligaste utförandet på inbyggda kaffemaskiner är i rostfritt eller svart. Vidare kan du välja mellan inbyggda espressomaskiner som använder sig av färdiga kapslar eller mal färska bönor i en kvarn.

Inbyggda espressomaskiner har en hel del olika funktioner och som spekulant kan det vara klokt att sätta sig in lite i hur maskinerna fungerar. Här nedanför kommer en lista på olika funktioner som du kan hitta i inbyggda espressomaskiner.

Användarprofiler: Olika användare av kaffemaskinen får sitt kaffe precis som de vill ha det.

Kaffe/espresso: En del espressomaskiner kan även göra vanligt kaffe.

Temperatur: Möjlighet att ställa in kaffetemperaturen. En del maskiner kan du även ställa in kaffetemperaturen på.

Mjölkskummare: Precis vad det låter ger dig färdigskummat mjölk till kaffet.

Kvarn: En kvarn i din espressomaskin innebär att du kan köpa kaffebönor och mala dem i maskinen för full kontroll över ditt kaffe.

Helautomatisk Espressomaskin: En helautomatisk espressomaskin tar bland annat själv hand om sumpen och du slipper dosera kaffe/vatten och rengöra filtret efteråt.

Halvautomatiskt espressomaskin: En halvautomatisk espressomaskin är oftast inte lika avancerad och billigare i inköp jämfört med en helautomatisk espressomaskin för inbyggnad. Med en halvautomatisk maskin måste du oftast själv dosera kaffe/vatten och rengöra kaffefiltret efteråt.

Prisnivå

Inbygga espressomaskiner varierar väldigt mycket i pris. Du kan hitta billiga espressomaskiner från bland annat Whirlpool för ungefär 3000 kronor. Även Ikea har en ganska billig modell ”smakrik” som går på ungefär 3500 kronor. För mer exklusiva helautomatiska maskiner från t.ex. Miele, Siemens, Bosch, Electrolux och Gaggennau går enkelt över 20 000 kronorsstrecket.

Sponsrade länkar