Integrerad diskmaskin

Integrerad diskmaskin

En integrerad diskmaskin är en snygg lösning för dig som vill ha ett enhetligt kök. Det finns lite olika typer av integrerade diskmaskiner och som kund kan du hitta både helintegrerade och halvintegrerade diskmaskiner.

Sponsrade länkar

 

 

En halvintegrerad diskmaskin är en diskmaskin som du monterar på panel eller snickerilucka i efterhand. En helintegrerad diskmaskin har knappar och inställningsmöjligheter på luckans ovansida så att hela maskinen blir dold bakom en lucka som matchar kökets övriga interiör.

Att tänka på vid köp

Mycket har hänt med i utvecklingen av integrerade diskmaskiner. Moderna integrerade diskmaskiner är betydligt tystare, energisnålare än äldre diskmaskiner.
Tysthet: Hur viktigt är det med en tyst diskmaskin för dig? Att ha öppen planlösning där det inte finns någon ljudisolerande vägg mellan kök och vardagsrum är ganska vanligt. Ha helst en diskmaskin med ljudnivå under 50db om du har öppen planlösning.
Energieffektivitet: Idag är den mest effektiva energiklassen A+++. Det kommer nya hela tiden i och med att diskmaskinerna blir allt mer effektiva så dubbelkolla vad det senaste är om du vill ha en riktigt snål diskmaskin.
Program: Det finns olika program för olika typer av disk och mån av tid. Några exempel är snabbprogram, intensiva program för hårt smutsad disk, skondiskprogram, eco-program som anpassar sig efter mängden disk i maskinen samt många fler alternativ. Olika program heter olika saker hos olika tillverkare så det kan bli lite förvirrande när du letar efter en integrerad diskmaskin. Frågar du en försäljare om hjälp bör denne dock kunna reda ut begreppen.

Hitta billiga integrerade diskmaskiner

För att hitta billiga integrerade diskmaskiner kan du kika närmare på Ikeas Lagan som i dagsläget kostar strax under 3000 kronor. Priserna för övriga integrerade semi -eller fullintegrerade diskmaskiner börjar på strax över 3000 kronor och fortsätter uppåt. Du hittar de flesta modellerna mellan 4000 – 10 000 kronor. Det finns även 45 centimeter smala integrerade diskmaskiner för dig som har trångt i köket.

Integrerade diskmaskiner kan du hitta billigt online i butiker som t.ex. Tretti.se, Elgiganten, Mediamarkt m.fl.

Sponsrade länkar