Köksbelysning LED

Köksbelysning LED

Köket är för många hjärtat i huset. Det är ofta i köket som familjen möts och där du umgås med dina nära. För att köket ska bli en trevlig plats att vara på och för att du ska kunna lyckas med din matlagning, så krävs det bra belysning, som till exempel med LED-lampor som köksbelysning.

Sponsrade länkar

Belysning i köket är en form av arbetsbelysning. Du måste helt enkelt kunna bedöma färskheten på dina råvaror och vad det är du hackar med din kökskniv m.m. För att åstadkomma ett bra ljus i köket finns det en hel del olika typer av belysning. Dels behöver du lampor i taket som ett allmänt ljus över hela rummet, men även mysbelysning (om du så vill) och riktade lampor ovanför bänkskivan.

Led lampor är ett bra val som köksbelysning av flera anledningar. Dels har LED köksbelysning lång livslängd och är energisnåla och dels är att de fungerar tillsammans med en dimmer. Fördelen med en dimmer är att du kan reglera led köksbelysning till en behaglig nivå. En annan fördel med LED köksbelysning är att du kan sätta upp belysningen i taket så att det bildas ett jämt ljus över hela köket.

Det är främst två typer av led lampor som används som köksbelysning och det är s.k. downlights och ”spottar”. Hur många downlights du behöver i rummet beror på en rad olika fatkorer så som ljusstyrka och yta i rummet. Hör med expert för att få en överblick över kostnader och monteringsprocessen.

Sponsrade länkar