köksinspiration

Köksinspiration

Många tror ofta att de har en klar bild över vilken typ av kök de vill ha. Det är dock först när du studerar andra kökslösningar på allvar som du inser att möjligheterna i princip är oändliga. Köksinspiration tillsammans med en noggrann planering är därför A och O när du planerar ett nytt kök.

Sponsrade länkar

Bra köksinspiration kan väcka nya tankar och idéer och få dig att se lösningar som du annars inte hade gjort. Det har hänt mycket med köken de senaste 20 åren och många av förändringarna är inte synliga vid första anblick, eller måste upplevas för att man ska förstå dem.

Moderna kök har ofta praktiska lösningar som gör att du slipper böja dig ner lika mycket. Om du vill spara på dina knän så kan du även montera vitvaror i en bekväm arbetshöjd. Mycket har också hänt när det kommer till förvaring och du kan idag få speciella lösningar för sopsortering och anpassade lösningar efter köksredskap. Stora utragbara lådor är ett annat tips på bra förvaringslösningar.
Var hittar jag köksinspiration?

Köksinspiration kan du få på mängder av olika sätt och du förlorar inte mycket på att ägna mycket tid att planera ditt kök. Bra sätt för att få köksinspiration är via köks-magasin och genom att beställa hem kataloger från tillverkare. Att beställa hem kataloger är ofta helt gratis och på bibliotek kan du ofta läsa eller låna hem olika magasin.

Det finns även mängder med köksinspiration online. På nätet kan du hitta allt från hemsidor fyllda med bilder på kök till forum och kökstillverkarnas egna tips och idèer. Här kommer jag dela med mig av några mindre kända tips för att hitta köksinspiration.

En hemsida för att se hur köket ser ut i de svenska hemmen på riktigt är under Hemnets inspirationsflik. http://www.hemnet.se/inspiration/kok-matplats. En annan fantastisk inspirationskälla för kök är Houzz.com som samlar köksbilder från användare över hela världen. Om du känner att svensk köksdesign är lite tråkigt är det här en perfekt plats att få spännande köksinspiration online.

Du kan även förändra ditt kök med enkla och små medel. För att få inspiration för hur du kan ändra attityden och intrycket i ditt kök så kan du läsa olika inredningsmagasin. Några exempel är att handla prydnader på loppis eller måla om för en billig kostnad. Det finns idag färdiga schabloner föreställande allt från blommar till dödskallar som du kan förnya ditt kök med. En schablon är som en mall du placerar på väggen eller köksskåpen och sedan målar över med valfria färger. På så sätt kan du få samma mönster på alla köksluckor.

Inspiration vitvaror

Vitvaror är idag är ganska mycket annorlunda från vitvaror förr i tiden. Idag finns det funktioner som självrengörande ugnar (pyrolytisk rengöring), ångugn, induktionsteknologi som gör så att du slipper oroa dig om att bränna händerna på plattorna för att nämna tre exempel. Moderna vitvaror är också betydligt mer energisparande än gamla vitvaror. Ett exempel är att du kan tidsstyra vissa nya diskmaskiner så att de sätter igång när elen är som billigast.

Du vinner mycket på att läsa på och hitta inspiration om vilka vitvaror du vill ha i köket. Du kanske kommer på att du behöver dubbla ugnar? Eller en gasspis? Ju mer du lär dig desto större är sannolikheten att du får ett bättre kök.

Sponsrade länkar