kökskakel

kökskakel

Att välja kökskakel är för många ett roligt moment i köksrenoveringen, men det kan också leda till beslutsångest. Det kan vara svårt att övertala ens partner eller övriga om vad man själv tycker är finast och i slutändan satsar många kökskakel som är neutralt.

Sponsrade länkar

För varje år som går kommer det fler och fler alternativ av kakel att ha på väggen. Det finns redan idag kökskakel i form av mosaik, skiffer, glansigt kakel, mönstrat kakel och mycket mer. Det finns även andra alternativ till kakel så som stora mönstrade skivor av glas som fungerar som stänkskydd. Det intressanta med stänkskydd av glas är att du hos visa tillverkare själv kan välja både längd, bred och ett eget fotomotiv att ha bakom glasskivan.

Fördelar med kakel i köket

I köket finns det många utsatta områden. Kakel på väggarna är standard i våra kök av många anledningar. Kakel är ett hårt material som är enkelt att rengöra och tål både värme och vatten bra. De områden som är speciellt utsatta i ett kök där du bör ha kökskakel är bland annat ovanför diskhon och spisen.

Inredningstips!

Vilken typ av kökskakel som passar beror till stor del på vilken typ av kök du har. Har du ett lantligt kök så kan ett glansigt vitt kakel bli riktigt fint. Har du ett modernt kök med skåpluckor av till exempel ek så kan mosaik passa utmärkt och har du ett mörkt barkök så kan skiffer sätta pricken över i:et. I slutändan är det naturligtvis du själv som bestämmer vilken typ av kökskakel du ska satsa på och vad som passar bäst.

När du inreder eller renoverar ditt kök så tänk gärna på att få saker är så positiva för vårt välbefinnande som ljus. Många kakelsorter reflekterar mycket ljus och rikta därför gärna spotlights/belysning så att de både lyser upp ditt kökskakel samt ytan nedanför. Ljuset kan verkligen förvandla ett tråkigt kök till ett fantastiskt och ska inte underskattas.

Hitta billigt kökskakel

Att hitta billigt kökskakel kräver både tid och en del research. Du kan handla kökskakel på nätet, men nackdelen med byggaffärer online är att de inte har rea lika ofta som fysiska byggvaruhus. Stora byggvaruhus som Bauhaus och K-rauta har ofta rea på kakel och klinker minst två gånger per år då du kan hitta kökskakel billigt.

Än så länge är byggvaruhus på nätet mest för dig som behöver något specifikt som du inte kan hitta någon annanstans. Framsteg görs dock för varje dag som går och fler och fler varuhus som säljer byggmaterial dyker upp på nätet. En annan fördel med att handla på nätet är att du kanske inte behöver åka iväg lika långt för att köpa kökskakel. Visst tillkommer en fraktkostnad på produkterna men varken bensin eller din tid är gratis.

Sponsrade länkar