Kökslampa

Kökslampa

Att välja lampa till köket är något som kan tyckas enkelt, men det finns en hel del att tänka på och det är oftast värt att investera lite planering och tankearbete innan val av kökslampor.

Sponsrade länkar

Köket är förmodligen det svåraste rummet i huset att lysa upp. Du behöver ofta arbetsbelysning, allmänbelysning och även belysning över matplatsen. Utöver detta kan du också behöva punktbelysning samt stämningsbelysning för att kunna anpassa ljussättningen efter din sinnesstämning. En del av dessa olika former går att kombinera med en och samma ljuskälla om du t.ex. har spotlights eller en ljusramp med en kökslampa som du kan rikta och dimma av som t.ex. spotlights på ett skensystem.

Många har gärna en designlampa ovanför matbordet främst eftersom det är där den syns mest. Ett stort matbord kräver oftast fler än lampa för att kunna lysa upp hela bordet. Det finns flera olika typer av kökslampor med olika sorters design som du kan fundera på som till exempel takpendel, pendelarmatur och retrolampor. Det finns en hel del kända och väldesignade kökslampor som t.ex. Flowerpot, Verano och Concord som du kan kika närmare på.

Ikea 365+ Brasa taklampa

Ikea 365+ Brasa kökslampa

Var kan jag köpa kökslampor?

Kökslampor är inte svåra att hitta och nu kan du dessutom beställa dem från otaliga butiker online. För att hitta billiga kökslampor kan du besöka Fyndiq.se, Ikea.se, Halens.se, Lightinthebox.se och många fler. Läs också mer om köksbelysning

Sponsrade länkar