Köksluckor pris

Köksluckor pris

Köksluckor varierar oerhört mycket när det kommer till pris. Det är även därför det är så svårt att ge ett bra svar på vad det kostar med nya köksluckor. Det finns mycket som drar upp priset på köksluckor så som mjukstängande luckor, material och måttanpassning.

Sponsrade länkar

Nya luckor är ofta mycket dyrt. Luckorna utgör en stor del av den totala kostnaden för ett nytt kök och det är därför viktigt för många att hitta bra luckor till ett billigt pris. Det är svårt att säga vilket pris du får vara beredd att ge för nya köksluckor, men räkna ungefär 10 000 kronor för billiga köksluckor (i ett normalt stort kök) upp till ett hur högt pris som helst.

Många passar på att byta hela köket på samma gång eftersom att bara byta luckor kan kosta mycket, men resultatet blir oftast mycket fräschare med ett helt nytt kök.

“nya” köksluckor billigt

Även om det är dyrt att köpa helt nya köksluckor så kan du fortfarande förändra om ditt kök för ett rimligt pris. Ett alternativ är att lämna in dina luckor för omlackering. Att lackera om dina kan kosta allt från några få tusenlappar till tiotusen kronor. Vanligtvis hamnar dock priset på ungefär 3000 – 6000 kronor, men det beror naturligtvis på hur många luckor du lämnar in. Vissa lyckas även med att lackera om deras luckor själva vilket då kan kosta mindre än tusen kronor. Å andra sidan blir resultatet ofta ganska otillfredsställande om man gör arbetet själv.

Om du ska sälja ditt boende och vill fräscha upp köket för att få ut mer vid försäljningen så gäller det att gör en enkel kalkyl. Fundera på vad som ger bäst resultat och mest värdeökning till dina investerade pengar. Byter du hela ditt kök kan det ofta löna sig om det är ett hus du ska sälja. Badrum och kök är något som de flesta köpare tittar noga på och gärna vill slippa renovera själva. I en liten bostadsrätt lönar det sig å andra sidan ganska sällan att byta hela köket. Ett nytt kök är dyrt och ger ett stort prispåslag på en liten bostadsrätt som gör att skillnaden till en större bostadsrätt minskar. Många föredrar fler rum och större yta jämfört med mindre yta och bra standard. För små bostadsrätter är en generell rekommendation att byta eller lackera dina köksluckor billigt och inte hela köket (i städer där små bostadsrätter är väldigt dyra kan det dock löna sig att byta även hela köket)

Sponsrade länkar