Kökstapet

Kökstapet

Med en tapet kan du skapa ett helt annat intryck i ditt kök än vad endast målade väggar kan åstadkomma. Om du lyckas hitta rätt tapet till ditt kök så kan det ändra rummets känsla och skapa positiv energi.

Sponsrade länkar

Svårigheten är att lyckas välja en tapet som du tycker är snygg och som du samtidigt kommer stå ut med en längre tid. En populär metod är att endast tapetsera delar av köket som t.ex. endast en av väggarna, eller mellanrummet mellan bänkskivor och väggskåpen.

En tapet till köket ska inte bara vara visuellt vacker utan ska självfallet även vara tålig. Den ska tåla vatten i viss mängd och den ska framför allt klara av att bli rengjord utan att den bleknar eller skadas på annat sätt.

Det finns olika typer av tapeter med olika fördelar. Papperstapeten är förmodligen de mest vanliga tapeterna och där hade du även störst urval av färger/mönster. Vinyltapeter är en tapetsort som är mer tåligt och således mer vanligt i kök. Vinyltapeter har utvecklats mycket de senaste åren och fått en trevligare känsla samt blivit mer miljövänliga. Det finns även papperstapeter som klarar av ganska mycket idag.

En annan metod är att tapetsera köket med en papperstapet men skydda utsatta platser i köket med en glasskiva. Dessa glasskivor eller stänkskydd i glas kan fås i olika utföranden t.ex. frostat eller färgat, men har du en snygg tapet så kanske du föredrar att ha en genomskinlig glasskiva. En annan fördel med glasskivan är att du slipper arbete med att kakla väggen.

Olika stilar på din kökstapet

Det finns en mängd olika stilar du kan ha på din kökstapet. Några populära alternativ är bland annat kökstapet som hämtar inspiration från 50-talet eller ”retrotapet”. Andra letar efter kökstapet som efterliknar kakel.

Sponsrade länkar