köpa nytt kök

köpa nytt kök

Att köpa nytt kök är ett stort projekt som kräver mycket eftertanke och planering. Köket och badrummen är oftast de mest komplexa rummen att renovera i ett boende. Det här är en guide som innehåller vägledande frågor för dig som vill köpa ett nytt kök. Syftet med denna guide är att ge dig tips och rådgivning så att ditt nya kök blir det bästa tänkbara.

Sponsrade länkar

1.Tänk igenom vad som inte fungerar bra med ditt nuvarande kök. Är planlösningen bra och något du är van vid så kanske det inte måste ändras när du köper nytt kök.

 2.Behöver du byta hela köket? Eller bara köksluckorna? Att bara byta köksluckor istället för att köpa ett helt nytt och komplett kök är en ekonomisk lösning för dig som vill ha ett snyggare kök. Dock innebär det att du får större problem med att anpassa ditt kök eftersom det bara är luckorna som du byter.

3,Vilken budget har du? Behöver du ta lån till ditt nya kök? Behöver du byta vitvarorna också eller kan de finnas kvar tills du har fått mer pengar.

4.Tänker du göra arbetet själv eller ska du anlita en hantverkare?

5.Ska du göra andra arbeten samtidigt? Du kanske vill lägga om golvet eller slå ut en vägg för att skapa mer öppna ytor?

6.Hos vem ska du köpa nytt kök hos?

7.Vilken stil vill du ha på ditt kök1.. Ett modern och stilrent kök eller ett romantiskt och lantligt? Tänk på att du ska ha ett kök som du vill ha det. Många kök som du ser i olika magasin är inte särskilt praktiskt utformade och i vardagen

8.Vill du ha en köksö? Får det plats? Har det någon nyttig funktion i ditt kök? Tänk på att om du har en spishäll på en köksö så ställer det högre krav på din fläkt som måste monteras ovanför köksön.

 9.Vill du rita upp ditt kök i förväg? Det finns flera gratislösningar för att rita upp ditt kök i 3d.Många företag som säljer kök har färdiga sådana verktyg för att du ska kunna bygga ett kök med hjälp av deras sortiment. Ett exempel är IKEAs ”planera ditt kök i 3D”.

Tillverkare av kök!

Här finns några tillverkare av kök som du kan vända dig till för att få en uppfattning om priser och utseende på kök som du kanske gillar.

IKEA
HTH
Hagaköket
Epoq
Marbodal
Tibrokök
Vedum
Ballingslöv
Myresjökök
Norema Invita

Var beredd att kompromissa!

När du köper ett nytt kök så måste du vara beredd att kompromissa. De flesta har stora grandiosa idéer om hur vil vill ha ett kök, men när man tittar på prislappen och funktionaliteten så tänker de flesta om. När du väl står och lagar mat är det viktigt att du har alla köksverktyg nära till hands. Därför kan du utnyttja väggytor för att hänga upp knivar, kastruller och liknande.

Några designfunktioner som gör ditt kök trevligare att vistas i är till exempel vitvaror i arbetshöjd så att du slipper böja dig ner i en obekväm arbetsställning. Det är också viktigt med både arbetsytor, avställningsytor och beredningsytor. För att ditt nya kök ska bli trevligt att använda och en glädje att vistas i så behövs ytor för alla tänkbara scenarion.

Köksmaskiner

Det finns en rad olika köksmaskiner du kan ha i köket. En hel del av dem går att få färdigmonterade till ditt nya kök. Förutom inbyggnadsugn, spishäll, kylskåp, frys, diskmaskin och de normala vitvarorna så är det en hel del som även har inbyggd mikrovågsugn, kaffemaskin och även tvättmaskin i köket. Det är viktigt att du prioriterar vilka maskiner du vill ha i ditt nya kök för sannolikheten är ganska stor att du inte får plats med samtliga.

Sponsrade länkar