Kvik kök

Kvik kök

Kvik är ett företag som erbjuder stilren dansk design till överkomliga priser. Kvik ingår i Ballingslöv koncernen och har ett 130-tal återförsäljare runt om i Norden, men Kvik har även etablerat sig i länder som Spanien, Frankrike och Thailand.

Sponsrade länkar

Kvik som företag grundades år 1983 och deras målsättning var att erbjuda korta leveranstider, förhållandevis låga priser och en enkel försäljningsprocess. När Kvik kom in på marknaden kunde det vara väldigt komplicerat att köpa ett kök och det kunde leda till mycket frustration. Kvik såg bland annat tid att alltid ha populära produkter i lager så att kunder inte behövde vänta på deras produkter.

Är Kvik kök bra?

Kvik kök levereras med en ganska generös garanti. 10 års garanti gäller för skåp och luckor men rörliga delar har hela 25 års garanti. Hur bra ett Kvik kök är för just dig beror på många olika faktorer. Hur pass nöjd du blir med ditt slutgiltiga kök beromycket på vilken kökskonsulent du har. En bra och erfaren kökskonsulent kan hitta smidiga och optimera ditt kök på bästa sätt.

Alla kök har för- och nackdelar. Oftast skiljer det ganska mycket i kvalité mellan de olika prisklasserna hos kökstillverkare. Det är en av aneldningarna till att det finns så många olika intryck av Kvik köken. När man jämför kök är det nästan oundvikligt att inte jämföra det med normen för ett billigt kök som kommer från Ikea. För den vanliga användaren är det nog svårt att säga att Ikea har bättre kvalité än Kvik och vice versa.

Hos en del Kvikleverantörer kan du välja att få dina köksskåp monterade för en låg kostnad på 100 kronor. Kviks bänkskivor i trä är sedan 2011 certifierade av FSC(Forest Stewardship Council) för kvalité och lånsiktigt miljötänkande.

Är Kvik kök billiga?

Kvik kök kostar mer än de billigaste köken ute på marknaden. Om du däremot tar hänsyn till kvalité och design så blir köken från Kvik mer intressanta. Kök från Kvik är dock billigare än från till exempel Ballinslöv eller Marbodal.

Återförsäljare av Kvik

Kvik har ganska många återförsäljare i Sverige. Du kan hitta återförsäljare av Kvik kök ibland annat städerna Stockholm, Malmö, Norrköping, Halmstad, Kalmar, Örebro och många fler orter. Här finns en lista på Kviks butiker i Sverige

Sponsrade länkar