Laminatgolv i köket

Funderar du på att lägga nytt golv i köket? Står valet mellan klinker och laminat? Här kommer en kort guide som förhoppningsvis kan hjälpa dig att rätta ut frågorna.

Sponsrade länkar

Fördelar med att lägga laminatgolv i köket

Laminatgolvets största fördel är att de oftast är mycket enkla att lägga och det går också snabbt och smidigt att lägga dem på egen hand. Vidare kan du också hitta laminatgolv till en låg kostnad samtidigt som de ser snygga ut.

IN_8723008_001_22_10000

Laminatgolv i köket – Rumba från Tarkett

Att tänka på

När du lägger laminatgolv i köket finns det en del saker att ha i åtanke. Många undrar om de ska lägga laminatgolv under köksstommarna, men eftersom ett kök vanligtvis håller längre än ett laminatgolv är det många väljer att inte göra det och skarvar med en snygg list istället. Om du har köksskåp som står på fötter t.ex. Ikeas fristående kök eller modulkök bör du dock lägga laminatgolv även under köksskåpen eftersom något annat hade sett ”fel” ut.

Gör det vattentätt

Ett vanligt orosmoment många har är över hur pass mycket vatten ett laminatgolv tål eftersom det förekommer mycket stänk och vätskor i ett kök. Om man är orolig bör man säkra ytor under vitvaror som kyl/frys, diskmaskin och även under diskbänk genom att lägga droppskyddsbrickor under dem som skyddar bra mot vattenläckage. Underdiskbänken kan det också vara bra att komplettera med en tätningssats för rören.

Laminatgolv med klinkerutseende

Även om du är helt såld på konceptet med klinker i köket så går det att hitta laminatgolvalternativ med klinkerutseende som bör tilltala din stil och smak. Laminatklinker ligger normalt i en lite högre prisnivå än övriga laminatgolv.
Tillverkare av laminatgolv
Om du är intresserad av att lägga laminatgolv i köket så kan du kika in hos följande tillverkares produktutbud.

  • Tarkett
  • Pergo
  • Forbo
  • Bjoorn
  • M.fl.
Sponsrade länkar