Måla köket

Måla köket

Är det dags att måla om köket? Att måla om kök och badrum kan kräva andra typer av färg än övriga rum i huset. Ett kök utsätts i större grad för ånga, vätskor och ska därför helst målas med en vattenavvisande färg. Du kan även måla kaklet i ditt kök om kaklet och fogarna är hela.

Sponsrade länkar

Innan du börjar måla i köket så kanske du måste avlägsna tapet eller bearbeta underlaget. Att avlägsna tapet går enklare om man blöter ner tapeten eller använder en tapetbortagare. Du kan även behöva slipa och spackla underlaget innan du målar om.

Förutom väggar så kan du behöva måla om både golv och tak i köket. En bra rekommendation är att börja med taket, sedan väggarna och slutligen golvet för att minska sannolikheten för förödande färgstänkt. Det finns även skaft som du kan fästa din roller på så att du kan måla taket snabbt och smidigt utan att behöva sträcka dig. Du kan använda en tålig täckfärg till ditt golv och speciellt gamla slitna trägolv kan bli riktigt vackra när du målar över dem. Förslag på färger du kan måla ditt golv i är till exempel blått, grått, vitt eller svart.

Det finns hur mycket som helst att måla i ett kök, men det som kanske kan vara svårast att lyckas med är själva köksluckorna. Att måla köksluckor med ett gott resultat kan vara mer avancerat än att måla väggarna och svårare att göra själv. Det finns många företag som har specialiserat sig på att måla köksluckor och i ofta kan ett lokalt snickeri hjälpa dig med att måla köksluckorna.

Sponsrade länkar