Måla köksluckor själv

Måla köksluckor själv

Att måla om köksluckor är ett enkelt och ofta billigt sätt att fräscha upp ditt kök och ändra utseendet totalt. Att måla köksluckor själv är inte speciellt svårt och är en enkel åtgärd du kan göra för att sätta en personlig stil och prägel på ditt kök.

Sponsrade länkar
/div>

Målartips!

När du ska måla köksluckor är det bra om du lyfter ner luckorna och placerar dem plant över två bockar innan du målar dem. Det har flera positiva fördelar bland annat så rinner inte färgen av lika lätt. Innan du sätter igång med målningen är det viktigt att du tvättar av köksluckorna så att du avlägsnar smuts och fettfläckar. Det kanske viktigaste momentet är att grundmåla dina köksluckor med en oljebaserad eller vattenbaserad grundfärg.

Några andra tips är att du provar färgen innan du börjar måla dina köksluckor själv. Ett tips kan vara att testa färgen på en bit papper eller trän du har liggandes någonstans. För mer kontrast i köket är det fint om du låter köksluckorna och stommarna vara i olika färger.

Det är ganska svårt att få ett perfekt resultat genom att måla köksluckorna själv och många föredrar att lämna in och sprutlackera köksluckorna. Är du noggrann och har ett helt plant underlag och ett gammalt kök som du vill fräscha upp kan det ändå vara värt att måla/lackera dina köksluckor själv. Tänk på att dra så långa penseldrag som möjligt och måla i samma riktning för att fula linjer inte ska uppstå.

Var hittar jag målarfärg till köksluckor

Målarfärg till köksluckor går att hitta i en välsorterad butik för målarfärger eller byggvaruhus. Du kan hitta färg som räcker till ditt kök för under 1000 kronor, men tänk på att resultatet ofta inte blir perfekt.

Oavsett om du letar efter färg i städer som Malmö, Stockholm eller Göteborg så finns det affärskedjor där du kan hitta rätt målarfärg för att måla köksluckor själv.

Colorama, K-rauta, Coop-bygg, Bauhaus, Flügger färg. Nordsjö Idé & Design, Optimera och m.fl. Någon av dessa färgkedjor finns i de flesta större svenska städer eller i närheten av dem. Förutom de här färgbutikerna finns även mängder med lokala företag som säljer lämplig färg till dina köksluckor

Sponsrade länkar