Marbodal kök

Marbodal kök

Marbodal är en av Sveriges ledande kökstillverkare och tillhör den gigantiska kökskoncernen Nobia. Marbodal har deras tillverkning på orten Tidaholm och deras företagsmodell bygger på franschise. Franschise innebär att Marbodals kök säljs av oberoende näringsidkare för Marbodals räkning.

Sponsrade länkar
Cottage Form Ek - Kök från Marbodal

Cottage Form Ek – Kök från Marbodal

Inom kökskoncernen Nobia kan du även hitta andra kökstillverkare så som Myresjö, HTH, Norema, Poggenpohl och många fler. Att köken ingår i samma koncern innebär dock inte att de inte skiljer sig mycket från varandra.

Varför ska jag köpa ett kök från Marbodal?

Miljö: Marbodal har hela 29 svanenmärkta kök. Ett svanenmärkt kök har uppfyllt höga krav är det kommer till miljö. Några exempel är att träet inte kommer från utrotningshotade skogar, att plasten är hälsosam, och att köken saknar tungmetallbeläggningar. I ett kök är tanken att du ska laga mat som du sedan äter och därför kan det vara bra att ha ett kök som är tillverkat i hälsosamma material.
Valfrihet: En del menar att Marbodal att du har större valmöjligheter med ett kök från Marbodal än till exempel Ikea. Marbodal har ett väldigt brett sortiment av t.ex. köksluckor.
Slittålig lack: Marbodal har en miljövänlig vattenbaserad lackering av deras köksluckor som enligt Statens Provningsanstalt har dubbelt så hög slitstyrka än andra lackeringar.

Vad är dåligt och vad är bra med Marbodal kök?

Många kunder uppskattar att man har många valmöjligheter med Marbodal och på så sätt ett bredare sortiment än många andra köksleverantörer. Marbodal har även ett program för att rita upp kök som ger fotorealistiska bilder och en bra uppfattning om hur köket kommer att se ut.

Det folk är mer missnöjda är över att det ibland kan vara svårt att få grepp om priserna på Marbodal kök. Detta varierar mycket beroende på återförsäljare, men är inget ovanligt fenomen hos återförsäljare av kök.

Var kan jag titta/köpa Marbodal kök?

Återförsäljare av Marbodal kök och badrum är bland annat Beijer Byggmaterial, XL-bygg, Materialmännen och Optimera. Marbodal här även egna kökscenter ibland annat Tidaholm, Bromma, Malmö, Nacka, Kungens Kurva, Nacka, Göteborg, Helsingborg, Karlskrona m.fl.

Sponsrade länkar