Minikök

Minikök

Minikök är en benämning för är en liten och smidig kökslösning. Den klassiska versionen består av en rostfri diskbänk med diskho, spisplatta och två underliggande skåp varav det ena brukar inrymma ett litet kylskåp.

Sponsrade länkar
Minikök - Gorenje MK100S-R4T-1

Minikök – Gorenje MK100S-R4T-1

De flesta minikök är vita med en diskbänk i rostfritt stål, men det finns minikök i andra utföranden. Du kan till exempel välja minikök med kokplattorna till antingen vänster eller höger. Vidare finns det även minikök att få i rostfritt utförande och med olika grader av utrustning du kan till exempel få minikök med ugn och keramisk spishäll.

Design

Minikök har vanligtvis en bredd mellan 80-120cm och ett djup på 60cm. Det finns vissa variationer i måtten beroende på tillverkare och modell.

Hur mycket kostar ett minikök?

Ett minikök är en ganska liten och billig investering om du tänker på att du både får förvaring, kylskåp och möjlighet att laga mat. Priserna börjar på ungefär 6000 kronor och fortsätter upp till 25 000 kronor ör de mest exklusiva modellerna. Till det kan tillkomma kostnader för väggskåp och microugn ifall du vill utrusta ditt lilla kök lite bättre.

Tillverkare av minikök

Om du letar efter ett minikök kan du kika runt hos några av följande tillverkare.
Trinette
Intra
Cylinda
Whirlpool
Gorenje
Electrolux

Bygg ditt eget minikök billigt

Om du inte tycker om idén att köpa ett färdigt minikök så finns alternatvet att bygga ett eget. Om du inte har enorma krav på kvalitet och finnisch på ditt minikök så kan du bygga det mycket billigt själv med t.ex. varor från Ikea (naturligtvis kan du köpa inredning från andra kökstillverkare för att bygga ett minikök). Ta en närmare titt på Ikeas fristående kök t.ex. Värde och Udden. För några tusen kronor för du ett värde-skåp med plats för inbyggnadshäll och med bänkskiva. Väggskåp i serien Udden kostar för närvarande från 350 kronor.

Ett billigt exempel på ett minikök du bygger själv kan vara ett kök från Udden med diskbänk, två underliggande skåp samt två väggskåp och vitvaror som spis/ugn, fläkt och kylskåp och alltihop kan gå på under 12 000 kronor. Du kan även komplettera med billiga hyllor för att få mer förvaring eller sänka priset ytterligare och en budget på 10 000 kronor kan räcka för att få ett funktionellt minikök från Ikea. För närvarande har även XXX-lutz ett minikök för 6500:- med spishäll, kylskåp, diskbänk, underskåp samt överskåp. Byggmax har också ett billigt kök från Black Red and White som kostar knappa 5000 kronor utan vitvaror, det är dock lite större med fyra väggskåp och tre bänkskåp

Sponsrade länkar