Moderna kök

Moderna kök

Idag finns det stora möjligheter att få ett kök som passar för just din bostad och det är även grunden till att välja ett nytt kök. Som alltid finns det populära kökstrender och man bör göra klokt att kika lite snabbt på vilka trender som gäller för att se om det finns något som kan fungera i ens eget kök.

Sponsrade länkar
Form vit - Modernt kök från Marbodal

Form vit – Modernt kök från Marbodal

Några nya och gamla kökstrender inför 2013

Svart är en färg som förväntas bli allt mer populär i köken. Många har tröttnat på vita kök och väljer istället svarta kök eller kök i mörka träslag. Det i kombination med svarta eller rostfria vitvaror brukar ge ett riktigt snyggt intryck. Svarta kök fungerar även bra med rostfria bänkskivor.

En kökstrend som länge varit populär i moderna kök är handtagslös design. Nu är inte alla moderna skåpluckor utan handtag, utan stora breda kantiga handtag i metall är också populära.

Dolda och inbyggda vitvaror är också helt rätt i moderna kök. Spishäll, inbyggnadsugn och en unikt designad fläkt är något man kan se i många kökstillverkares kataloger. Om man har en gasspis så får den gärna framhävas och många kök är även snygga med synliga spisar och kylskåp. Något som de flesta gärna vill ha inbyggt i ett modernt kök är dock diskmaskinen.

Annars är moderna kök mycket stilrena och skåpen går ofta i högblankt. Något som det råder en ganska tydlig uppfattning om är dock bänkskivorna. I moderna kök ska det gärna vara antingen väldigt tunna eller väldigt tjocka bänkskivor. Det vill säga så tunna som 10-15mm eller nästan en decimeter tjocka. Som alltid är det dock viktigast vad du anser passar bäst i ditt kök.

Parallellt med de moderna avskalade köken finns även retrokök. Ett modernt retroinsporerat kök kan bli fantastiskt snyggt med en uppseendeväckande färg på kakel eller stänkskydd och ett retrokylskåp från t.ex. SMEG. När det kommer till stänkskydd så finns det flera riktigt snygga alternativ i glas med tapet eller vägg bakom. Ett stänkskydd i glas är ett perfekt sätt att sätta en unik prägel på ditt kök med t.ex. och du kan till med ha ett foto bakom stänkskyddet som motiv.

En annan kökstrend i moderna kök är att ha en vägg full med högskåp. Att ha mycket förvaring är aldrig fel och det kan även vara en metod om du inte gillar att för mycket väggskåp i köket.

Sponsrade länkar