Montera kök

Montera kök

Att montera ett kök själv behöver inte vara särskilt svårt. Det viktigaste är att man har tålamod, tid och en bra planering.

Sponsrade länkar
Kök från HTH

Såhär kan ett kök från HTH se ut efter montering

 

Linda Valnöt ök från Vedum

Linda Valnöt kök från Vedum – efter montering

När du köper ett nytt kök får i du i de flesta fall en bra och tydlig beskrivning av arbetsuppgifterna. Att montera ihop köksskåp, stommar och hänga dem på väggen brukar inte vara särskilt svårt och är du normalhändig brukar det gå utan större svårigheter. Det kan dock uppstå svårigheter att montera ditt kök om du ska göra det i ett gammalt hus som har sneda väggar eller om du även måste ändra på avlopp och el.

Kök från till exempel Ikea, Epoq eller HTH är ofta designade för att monteras ihop själv av konsumenten. Speciellt billigare kök är designade på det sättet eftersom det minskar fraktkostnaden att kunna leverera köket i platta paket.

Se till att köpa ett bra vattenpass och mäta allt flera gånger innan du monterar ditt kök. Du kan även hitta ett flertal youtube-videor med guider för hur du monterar olika moment i köket. Dessa kan vara att föredra framför textbaserad information. Du kan hitta en del videor hos kanalerna ”Mittnyahus” eller ”fixarTV” på youtube.

Hur monterar jag mitt kök själv?

Kökstillverkare brukar ha utförlig hjälp på deras hemsida om du stöter på problem och i värsta fall ska du alltid kunna ringa supporten. Här nedanför finns några länkar till guider för att montera kök själv.

Montera Epoq kök själv: http://www.epoq.se/files/montmanual_2009_(SE-20100426)_web.pdf

Montera HTH kök själv: http://www.hth.se/hths-koksguide/kobsform/gor-det-sjalv-hth/

Montera Ikea kök själv: http://www.ikea.com/ms/sv_SE/pdf/kitchen/installationsbroschyr.pdf

Läs mer!

Läs mer om hur du byter kök eller om hur du renoverar om ditt befintliga kök för en låg kostnad.

Sponsrade länkar