Mosaik i köket

Varför välja mosaik till köket?

Är du sugen på att sätta mosaik ovanför köks och diskbänk? Att sätta mosaik i köket är ett sätt att skapa en mer livlig, personlig men samtidigt elegant atmosfär i ditt kök. Att byta ut gammalt kakel i köket till mosaik kan vara ett budgetvänligt alternativ för dig som vill förändra intrycket i ditt kök.

Sponsrade länkar
Kristallmosaik från Höganäs

Kristallmosaik från Höganäs

Är det svårare att lägga mosaik än kakel?

Mosaik läggs vanligtvis inte en för en, itsället är mosaiken fäst på ett pappersnät för att underlätta monteringen. Att lägga mosaik på plats är inte svårt, men det kräver ett visst fokus och noggrannhet för att arbetet ska bli tillfredställande. Fördelen är att köket inte har lika strikta regelverk som badrum när det kommer till att montera kakel och mosaik, så det är möjligt för egentligen vem som helst att lägga mosaik i köket.

Mosaikinspiration

För att hitta inspiration till att lägga mosiak i köket kan du besöka webbplatser och tillverkare av mosaik. Vidare kan du kika på hemnets inspirationsavdelning på hemsidan. http://www.hemnet.se/inspiration/kok-matplats. Ett annat tips är att googla fram böcker som handlar om mosiak- och kakelsättning. Därefter kan det vara bra att damma av ditt gamla bibliotekskort och besöka biblioteken.

Fräscha upp gammal mosaik i köket

Om du redan har mosiak i köket, men känner att mosaiken ser smustsig, sliten ut eller bara helt enkelt är fel färg – då finns flera sätt att fräscha upp mosiak. Du kan måla om mosaik med kakelfärg och det finns även fogpennor för att måla om fogarna. Det finns även mosaikdekor som du kan klistra fast på den befintliga mosaiken för att sätta färg och personlig prägel på köket.

Vilken färg ska jag välja på mosaiken till köket?

Vilken färg du väljer till köket är en matchningsfråga och personlig smak. Populära färger på mosaik är bland annat vitt, svart, grått och turkost.

Mosaik till köket – prisnivå

Mosaik är inget dyrt alternativ Prismässigt ligger de ungefär i nivå med kakel, men glasmosiak sticker ofta iväg lite när det kommer till prisnivå.

Sponsrade länkar