Renovera köksluckor

Renovera köksluckor

Om du vill fräscha till ditt kök, men inte har ekonomin eller orken att genomföra en hel köksrenovering så kan du komma långt med att fixa till dina köksluckor. Om kökstommarna fortfarande håller så kan du byta ut dina köksluckor, men du kan även renovera dina befintliga luckor om de håller bra kvalitet.

Sponsrade länkar

Nya handtag

Ett enkelt sätt att förnya känslan i ditt kök är att byta handtag på dina köksluckor. Även om handtagen är en liten detalj så ger ett byte av handtagen en helt annan känsla och man kan nästan tro att luckorna är nya.

Tyvärr tar svenska byggföretag ofta överpriser på handtag till köksluckorna. Du kan behöva betala mellan xx-xx kronor. För att få billigare handtag till dina köksluckor så kan du importera dem. Just handtag är ganska små och kosta inte mycket att skicka och är därför lämpliga att beställa online från till exempel Tyskland.

Måla om dina köksluckor

Att måla om eller lackera dina köksluckor kan få dem att både se ut och kännas som nya. Bäst resultat får du om du lämnar in dem till ett snickeri eller lackeringsfirma. Du kan dock göra arbetet på egen hand och mer om detta kan du läsa här

Tapetsera köksluckorna

Du kan tapetsera dina köksluckor med plastfilm eller speciell tapet som ger köksluckorna en speciell typ av utstryktur eller utseende. Du kan bland annat förändra vanliga vita köksluckor till ”träluckor”. Att hitta rätt tapet med en design som tilltalar dig kan dock vara lättare sagt än gjort.

Efter att du har lackerat dina köksluckor kan även snygga upp dem med schabloner. En väggschablon är en utskuren mall i valfri design (t.ex. blommor, eller knivar och gafflar) som du målar över med valfri färg för att motivet ska framträda. Det är ett billigt och enkelt sätt att få lite mer liv i ditt kök.

Byta gångjärn

På gamla köksskåp går ofta gångjärnen sönder eller lossnar. Du kan byta gångjärn själv, men det kan medföra att du behöver fylla igen de gamla hålen och borra nya. Att byta gångjärn på köksskåp är inte särskilt svårt och du kan hitta billiga gångjärn hos t.ex. Ikea.

Sponsrade länkar