Stänkskydd kök

Stänkskydd kök

Ett stänkskydd i köket är traditionellt sett gjort utav sten, rostfri metall, kakel, mosaik eller glasskivor. Alla dessa material är tåliga och fyller deras funktioner väl och vad du ska välja beror främst på din budget och din smak.

Sponsrade länkar

Olika typer av stänkskydd

En mycket intressant typ av stänkskydd är ett från Enamello Kitchen som består av galvaniserad plåt med ett yttre lager av glasemalj. Förutom det intressanta utseendet så har faktiskt den här bänkskivan några fantastiska egenskaper. Det går nämligen att använda ytan som n anslagstavla eftersom det både fungerar med magneter och whiteboard.

Stänkskydd glas

Ett stänkskydd av glas är också väldigt intressant för den stilmedvetna. Förutom att glas är ett lättstädat material så det även lätt att montera jämfört med till exempel det mer vanliga stänkskyddet i kök av kakel. Med ett stänkskydd av glas kan du släppa lös din kreativitet och ha en vacker tapet eller ett fotomotiv bakom glasskivan. Om du vill läsa mer om glasskivor i köket klickar du här.

Stänkskydd i aluzink-plåt

Det finns ytterligare ett spännande alternativ när det kommer till Stänkskydd. Aluzink-plåt började att användas på allvar under 1970-talet inom olika industrier, eftersom de hade behov av plåt med högre korrosionsskydd. Ett nytt användningsområde för aluzink-plåt är som stänkskydd, det höga korrosionsskyddet gör det således till ett utmärkt alternativ till köket och klarar även att användas i utomhusmiljöer. En av aktörerna inom stänkskydd i aluzink-plåt är laplat.se som lackerar mönster på plåten, så här har du möjligheten att få ett unikt och eget mönster på ett stänkskydd i plåt. Stänkskydden är handgjorda och du hittar mer information om stänkskydd i aluzink plåt genom att klicka på länken.

Stänkskydd i plåt är något som blir mer och mer populärt och det är lätt att förstå varför. Ett stänkskydd i plåt ger ett proffsigt intryck och är speciellt snyggt tillsammans med en spis och fläkt i rostfritt eller svart.

Stänkskydd till köket i laminat

Det finns ytterligare ett alternativ till stänkskydd och det är högtryckslaminat. Dessa tål både höga temperaturer och vatten. En fördel med detta stänkskydd är att du snabbt fäster det på väggen med hjälp sättlim och de kan användas direkt efteråt. Alloc Kitchen är en tillverkare av stänkskydd i laminat.

Sponsrade länkar