Svarta kök

Svarta kök

Svart är en färg som börjar blir mer och mer populär i de svenska köken. Svarta kök är stilrena och exklusiva och gör sig väl tillsammans med starka färger på t.ex. kakel. Efterfrågan på svarta kök har även lett till ett ökat behov av svarta vitvaror även om rostfria vitvaror passar utmärkt till svarta kök.

Sponsrade länkar

Svarta kök – het trend

Svarta kök kan även ses som ett resultat av att män tillbringar att män blir allt mer intresserade av heminredning. Ett svart lyxigt kök gör sig mycket väl i en ungkarslya, men svarta kök är  populära även hos kvinnor

Helena Svartbetsad ek – Svart kök från Vedum

Seven svart ek - Handtagslöst svart kök från HTH

Seven svart ek – Handtagslöst svart kök från HTH

och par. Faktum är att svarta kök ser ut att vara en  av de starkare kökstrenderna för 2013.

Detaljer

Som vi tidigare har nämnt finns det ett brett utbud av svarta vitvaror som smälter in galant i ett mörkt kök. Det finns dock en del kylskåp bland annat från Smeg som har helt andra kulörer. Att kombinera ett svart kök med t.ex ett rött kylskåp och rött kakel kan vara en uppfriskande kombination.

Bänkskivor till svarta kök får gärna vara samma färg, men stenskivor, betong, vit laminat, glas samt många andra alternativ kan också fungera ihop med svarta kök. Att ha en bänkskiva i t.ex. ek kanske blir lite knepigare att pussla ihop, men allting handlar i slutändan om hur lyckas kombinera samtliga material i köket.

En liten detalj som kan ställa till det är blandaren. Det kan hända att du vill undvika en kromad blandare i det svarta kök och ha den i en annan färg. Svarta blandare finns, men kanske inte i varje varuhus. Du kan beställa blandare online via t.ex. tyska bygghemsidor om du inte hittar dem i Sverige.

Sponsrade länkar