Väggplattor kök

Väggplattor kök

Väggplattor i köket är ett alternativ till glasskivor, kakel och mosaik och andra lösningar Väggplattorna är tänka att fungera som stänkskydd och är således utformade för att vara lätta att rengöra samt tåla fukt, värme, fett och smuts.

Sponsrade länkar

Väggplattor från Ikea

Fördelarna med väggplattor i köket är att de ska gå snabbare att montera än till exempel kakel.En annan fördel är den designen som skiljer sig en hel del från vad du kan få med hjälp av kakel. Ikea har ett alternativ till dig som vill ha väggplattor i ditt kök. Ikeas serie kallas Fastbo och finns i några olika utföranden. Du kan få Ikeas väggplattor till köket med kakelimitation, mönster eller i matta färger.

Som alltid med Ikeas produkter kan det uppstå vissa problem med monteringen av produkterna. Fastbos största nackdel är att det ibland kan uppstå problem med monteringen. Ett vanligt problem med väggplattor är att få limmet att hålla upp dem. Se därför till att använda ett starkt lim. Ett exempel är limmet pl 400 som är riktigt hållfast. Med ett starkt lim kan det dock bli svårare att byta ut väggplattorna utan skador på väggen bakom. Vilka förutsättningar man har beror naturligtvis på väggmaterialet bakom.

Sponsrade länkar