Vinkyl för inbyggnad

Vinkyl för inbyggnad

En vinkyl för inbyggnad är en exklusiv vitvara som kan höja stämningen i köket och samtidigt skapa en unikt kök. Vinkylar är idag inte enbart något för entusiasten och det finns i mängder av olika format. Du kan hitta små vinkylar som endast rymmer ett halvt dussin flaskor för inbyggnad i det lilla köket (kanske i en exklusiv etta?) eller stora vinkylar och anläggningar som i sig kan utgöra en hel vinkällare. Det finns även vinkylar i samma formfaktor som vanliga kylskåp och som även kombinerar vinkyl/frys/kylskåp. Korftattat finns det ett utbud som kan täcka de flestas krav och behov.

Sponsrade länkar

Det kanske snyggaste alternativet för ditt kök är integrerade vinkylar och det finns en rad tillverkare som erbjuder sådana lösningar så som till exempel Siemens, Cylinda, Bosch, Smeg, Electrolux, Matsui, Hoover, Temtech, AEG, Gram, Whirlpool och m.fl.

vinskåp från tillverkare Temptech - wcr36d-60-cm

vinskåp från tillverkare Temptech – wcr36d-60-cm

Funktioner

För dig som väljer en vinkyl för inbyggnad är det inte bara storlek och design du bör fundera på utan även vilka funktioner du vill ha. Det är en ganska stor variation på de olika tillverkarnas definition på en bra vinkyl är. Somliga tillverkar diskreta vinkylar i vit finisch som ser ut som ett vanligt kylskåp. Andra erbjuder modeller med glas så att du kan kika in på dina skönheter. Här nedan följer en kort lista på funktioner som du kan kika närmare på innan du köper en ny vinkyl för inbyggnad.
• uv-skyddat glas
• Lås på vinkylen (kan vara praktiskt för att förhindra ungdomarna eller förfriskade gäster från att sno ditt mest exklusiva vin)
• Absorptionsteknik: Finns i vissa vinkylar för att minska vibrationerna och lämpar sig väl för långtidsförvaring av viner.
• Separata temperaturzoner: Kan vara praktiskt om du vill förvara olika viner/drycker i olika temperaturer i samma kyl.
• Aktivt kolfiter som renar luften till vinkylen.
• omhängbar dörr: För största möjliga flexibilitet i ditt kök.
• Utdragbara lådor av trä: Många föredrar hyllor av trä och somliga menar att de också är bättre ur vibrationssynpunkt.
Det är lätt att dras med och vilja ha en riktig monstervinkyl, men innan man sätter allt för mycket pengar på en vinkyl är det bäst att göra en behovsanalys. Kanske räcker en billig lösning eller kanske hade en hel vinkällare varit att föredra?

Sponsrade länkar