Vitt kakel i köket

Vitt kakel i köket

Att ha vitt kakel i köket är nästan aldrig fel. Med hjälp av att byta kaklet i köket kan du åstadkomma stora förändringar av stämningen i köket. Vitt kakel passar bra som en neutraliserande yta om du till exempel har många olika material i köket eller om du har färggranna skåp.

Sponsrade länkar

Vitt kakel finns med många olika ytstrukturer och i matt eller glansigt utförande. För att veta vad som passar hemma hos dig kan du besöka ett byggvaruhus och be att få låna några olika modeller av vitt kakel och jämföra med ditt kök. Ofta är det så att något som ser tråkigt ut i byggvaruhuset kan se underbart ut hemma hos dig och tvärtom.

Design och storlekar

Vitt kakel finns i flera olika storlekar och vad som är trendigt och populärt varierar med jämna mellanrum. Nuförtiden är rektangulära och större kakelplattor mer populära. Vanliga storlekar som du kan få vitt kakel (men även annan färg i) är..

5×5
10×10,
15×15
10×30
20×20
20×25
30×60
Och m.fl.

Hur mycket brukar vitt kakel till köket kosta?

Prisnivån på kakel är naturligtvis väldigt varierande. Vitt standardkakel med storleken 15×15 eller 10×10 centimeter brukar dock i regel gå att få tag i väldigt billigt. Ska du renovera ditt kök billigt och inte så högra krav på den estetiska biten så kan du få tag i vitt kakel för 70kr kvadratmetern. Mosaik och mer avlånga kakelplattor kostar i regel betydligt mer. Om du anlitar en hantverkare för att lägga kaklet så rekommenderar vi dig att köpa lite större och mer exklusivt kakel eftersom det är arbetet som är den största utgiften.

Du kan söka billigt vitt kakel till köket hos bland annat ByggMax Och Jem&Fix

Måla gammalt kakel vitt

Om du redan har kakel i ditt kök som fyller dess funktion väl, men som ser gammalt och slitet ut så kan du måla kakelplattorna. Detta gör du med hjälp av speciell färg (alkydfärg) och grundfärg för kakel. Vänd dig till ditt närmaste färgvaruhus får professionell rådgivning. En fördel med att måla kakel vitt är att det inte är speciellt dyrt (kostar oftast mindre än en tusenlapp) och kan spara dig arbetet att behöva riva ner gammalt och lägga upp nytt.

Sponsrade länkar